Ailemveben Online
ailemveben
> Bu sayı

Peynirli roka salatası

Ege'den tüm Anadoluya, buradanda dünyaya açılan rokanın enfes salatası.

 
Uygulama Kolaylığı
Hazırlama Süresi
Pişirme Süresi
1 Porsiyon
4 kişilik  

Malzemeler:
200 gr roka
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
1 tutam tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr jambon
200 gr tulum peyniri
Nasıl Hazırlanır:
1) Rokayı yıkayıp suyunu iyice süzün. Sirkeyi sos tenceresinde tuz, karabiber, şeker ve limon suyuyla iyice karıştırıp 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek marinatı hazırlayın.
2) Jambonu 1,5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Peyniri 1 cm büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir tavada artan yağda kısa bir süreliğine ısıtıp hemen çıkarın. Jambonu da tavadaki yağda kızartıp yağının süzülmesi için bir mutfak havlusunun üzerine alın.
3) Rokayı hazırladığınız marinatla karıştırıp tabaklara paylaştırın. Peyniri ve jambonu da üzerine ilave edin. Arzu ederseniz jambonu kızarttığınız yağı da salataya ekleyip öyle servis yapabilirsiniz.
Öneri:
İsteğe bağlı olarak salatanıza soya sosu veya balzamik sirke de ekleyebilir, domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Çorbalar
Ana Yemekler
Salatalar
Tatlılar
Okuyucu Tarifleri
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye olmak için tıklayınız ↓
Arama


 
[ ö Ö ç Ç ı İ ğ Ğ ş Ş ü ]

 >  Yararlı linkler
 >  E-kart
 >  Site haritası
 Açılış sayfam yap
Aile Haberleri Yemek Tarifleri Yaşamın İçinden Kadına Özel Dekorasyon
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.